Akupressur/Akupunktur

AKUPUNKTEN

Akupressurkurser och

behandlingar

Akupressur

 

Akupressur är en behandlingsform som kombinerar traditionell

kinesisk medicin (TKM), japansk tryckteknik och modern

västerländsk kroppsterapi. Den kallas ibland för akupunktur utan

nålar.

 

Kroppen består av olika samarbetande system som t ex blod-

omloppet och nervsystemet och enligt österländsk medicin även

av akupunktursystemet som vi akupressörer arbetar med för att

rätta till de obalanser som förorsakar olika sjukdomssymptom,

smärta, trötthet mm.

 

Under en behandling trycker akupressören milt och bestämt med

fingrarna på ett antal akupunkturpunkter. På så sätt stimuleras

energiflödena i akupunktursystemet och återskapar ett bättre och

mer balanserat flöde. Detta bidrar till att skapa den balans som är en förutsättning för god hälsa.

 

Akupressur är en mjuk och behaglig behandlingsmetod som ger djup avslappning. Den frigör både fysiska och känslomässiga spänningar och obalanser samt stärker kroppens immunförsvar.

Man arbetar både med akuta och kroniska obalanser.

 

En behandling tar normalt 50 - 60 minuter. Tillsammans med frågor, diagnos mm är tidsåtgången ca 1,5 timmar

 

Kunden behåller kläderna på under behandlingen. Endast skor och tjocka eller hårda plagg tas av.

 

Under behandlingen ligger kunden avslappnad på rygg med en filt över sig på en behandlingsbänk. På kliniken, och även på arbetsplatser, utför akupressören behandlingar där man först samtalar med klienten och ställer en diagnos innan man utför ett specifikt behandlingsprogram för just den personens obalanser. Man avslutar med en nackbehandling och en grundande balansering.

 

***************

Akupunktur

 

Jag utför numer endast akupunkturbehandlingar och kommer eventuellt ta emot patienter i mindre skala fr o m hösten 2018.

 

Vid akupunkturbehandlingar arbetar jag med samma diagnoser och väljer samma punkter som vid akupressur med skillnaden att jag sätter i nålar i punkterna istället för att trycka på dem. Jag kan sätta nålar i fler akupunkter än vad man som akupressör kan trycka på.

 

Man tar av kläderna på de kroppsdelar nålarna ska sitta. Man ligger oftast först på rygg och får då nålar i punkter på framsidan samt får normalt minst 8 minuters Bemerbehandling som förstärker Qi-flödet. Därefter lägger man sig på mage och får nålar i ryggpunkter som stimulerar flödena i hela kroppen. Om så behövs får man även Bemerbehandling samtidigt.

 

Jag kan komplettera med Moxa, kinesiska örter som jag bränner vid vissa punkter för att värma eller cirkulera Qi, eller koppning där jag sätter plast- eller siliconkoppor på ställen där det finns stagnation eller inflammation för att hjälpa till att frigöra dessa obalanser.

 

Jag kan avsluta med att sätta små frön eller små nålar, båda sorterna sitter på små bitar av hudfärgat kirurgplåster, som sitter kvar några dagar eller upp till en vecka och förlänger och förstärker behandlingen. Dessa plåster kan sättas antingen på akupunkter i öronen eller på kroppen.

Copyright © All Rights Reserved